حقایق مهم در مورد عادت ماهانه در خانم ها که نمی دانید!!

حقایق مهم در مورد عادت ماهانه در خانم ها که نمی دانید!!

حقایق مهم در مورد عادت ماهانه در خانم ها که نمی دانید!!

انسان ها به صورت کلی به دو جنسیت زن و مرد تقسیم می شوند که هر جنس سیستم بدنی منحصر به خود را دارد. در طبیعت خانم ها، با توجه به داشتن نعمت بزرگ بارداری و پرورش نوزاد در رحم خود به صورت ماهانه یک بار دچار خون ریزی داخلی خواهند شد تا سیستم بدنی و تولید مثل آن ها پاک شده و همیشه آماده باروری باشد.حقایق مهمی در مورد عادت ماهانه در خانم ها هست که نمی دانید!!
دوره پریود (Period) یا همان عادت ماهانه؛ به خونریزی واژینال گفته می شود که در پایان چرخه قاعدگی در خانم ها اتفاق می افتد. هر ماه بدن بانوان، خود را برای بارداری احتمالی آماده می کند. به این صورت که رحم(Women’s womb)، پوشش ضخیم تری ایجاد کرده و دیواره آن ضخیم می شود. تخمدان ها، تخمک آزاد می‌کنند که توسط اسپرم بارور شود. اگر تخمک بارور نشود، یعنی حاملگی در آن چرخه رخ نداده است.

بنابراین بدن پوشش داخلی رحم (دیواره رحم) را از بین می برد. در نتیجه روند طبیعی پریودی یا قاعدگی انجام می شود. به طور متوسط زنان در سن ۱۱ تا ۱۴ سالگی اولین دوره قاعدگی خود را تجربه خواهند کرد. این دوره ها به طور منظم و در بعضی موارد نامنظم تا زمان یائسگی بانوان ادامه خواهد‌داشت.

سن یائسگی

سن یائسگی در زنان متفاوت است ولی معمولا خانم ها در سن ۴۸ تا ۵۲ سالگی یائسه می شوند. ما در این مقاله از مجله تخصصی گلپوش؛ قصد داریم تمام حقایق مربوط به عادت ماهانه در خانم ها به صورت کامل صحبت کنیم .برای دانستن حقایق مهم در مورد عادت ماهانه در خانم ها که نمی دانید!!با ما همراه باشید.

پریودی یا قاعدگی در خانم از آغاز بلوغ اتفاق می افتد. این نوع خون ریزی؛ کاملا طبیعی بوده و برعکس تصور عامیانه، علارغم درد شدید آن برای بدن بانوان مفید و حیاتی است. اما موارد و حقایق مهمی در مورد عادت ماهانه در خانم ها وجود دارد که احتمالا آن ها را نمی دانید. پس از خواندن این مقاله از گلپوش شما همه حقایق، فواید و موارد طبیعی یا غیر نرمال این پدیده جسمی در اندام جنسی خانم ها را خواهید دانست.

واقعیت های مهمی که در مورد قاعدگی یا عادت ماهانه در خانم ها که باید بدانید!

 

حقایق مهم در مورد عادت ماهانه در خانم ها که نمی دانید
حقایق مهم در مورد عادت ماهانه در خانم ها که نمی دانید

 

علت درد در دوران پریودی ماهانه چیست؟

دیسمنوره (dysmenorrhea) یا دردر دوران عادت ماهانه؛ درواقع همان گرفتگی های عضلانی و کمر دردهایی است که احتمالاً در روزهای اول پریودی در بانوان ظاهر می شود. بیش از نیمی از منابع معتبر اعلام کرده اند که حدود ۸۴ درصد از بانوان، این دردهای قاعدگی را احساس می کنند. پروستاگلاندین ها (Prostaglandin) علت این دردهای ماهیانه است. پروستاگلاندین ها؛ مواد شیمیایی هستند که باعث انقباض عضلات در رحم زنان می شوند. این هورمون ها به بدن کمک می کنند تا دیواره داخلی رحم را از بین ببرد. این اتفاق در دورن عادت ماهانه، می تواند باعث درد و گرفتگی در اولین روزهای قاعدگی شود.

بیماری های شایع مربوط به مشکلات دوران عادت ماهانه

ممکن است زنان در دوران پریودی با مشکلاتی روبرو شوند که باعث بروز برخی از بیماری ها خواهد شد. این بیماری های شایع در دوران عادت ماهانه خانم ها این موارد هستند:
آندومتریوز یکی از بیماری های شایع دوران عادت ماهانه است

آندومتریوز (Endometriosi)؛ یکی از بیماری های شایع در دوران پریودی است که باعث رشد بافت رحم در خارج از رحم می شود. در طول دوران قاعدگی هورمون ها این بافت نامناسب را دردناک و ملتهب می کنند. اندومتریوز، می تواند منجر به درد زیاد، گرفتگی و پریودهای شدید می شود. طبق تحقیقات آمریکا، از هر ۱۰ خانم ۱۵ تا ۴۹ ساله، یک نفر را مبتلا می کند. آنها بیان کردند که حدود ۳۰ الی ۵۰ در صد از زنان این اختلال ناباروری را تجربه خواهند کرد.
بیمارهای شایع و خاص در دوران عادت ماهانه زنانه

شرح بیماری های شایع در زمان پریودی
آندومتریوز، یکی از بیماری های شایع در دوران پریودی است که باعث رشد بافت رحم، در خارج از رحم می شود.

فیبروم رحم

به تومورهای غیر سرطانی که در بین لایه های بافت رحم ایجاد می شوند؛ فیبروم رحم (Uterine fibroids) می گویند. زنان زیادی در طول زندگی، در رحم آنها حداقل یک فیبروم ایجاد شده است. به طور کلی در سن ۵۰ سالگی، در زنان سفیدپوست ۷۰ در صد و در بانوان سیاه پوست ۸۰ درصد آنها به این فیبروم رحم مبتلا می شوند.
منوراژی یا بیماری خونریزی شدید در دوران پریودی

به خونریزی شدید قاعدگی؛ منوراژی (Menorrhagia) می گویند. دوره های معمولی قاعدگی، ۲ تا ۳ قاشق خون تولید می کند. افراد مبتلا به این مشکل، بیش از دوبرابر این مقدار خونریزی را دارند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، تخمین می زند که بیش از ۱۰ میلیون از زنان آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند.

سندرم پیش از قاعدگی

سندروم پیش از قاعدگی (PMS)، شامل یکسری از علائم است که در یک یا دو هفته قبل از شروع پریود ظاهر می شود. علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) شامل: سردرد، خستگی، نفخ، سرگیجه، تحریک پذیری، درد پستان ها، کمردرد و… است.
سندروم پیش از قاعدگی یا PMS یکی ار بیماری های شایع در دوران قاعدگی است.

سندروم پیش از قاعدگی از هر ۴ زن، ۳ زن را تحت تاثیر قرار می دهد. علائمی که در سندروم پیش از قاعدگی ممکن است با هر کدام از آنها روبرو شوید شامل موارد زیر است:

نفخ
تحریک پذیری
کمردرد
سردرد
درد سینه
آکنه
هوس های غذایی
خستگی بیش از حد
افسردگی
اضطراب
احساس استرس
بی خوابی
یبوست
اسهال
گرفتگی خفیف معده

اختلال دیسفوریک پیش از قاعدگی؛ یکی از بیماری های شایع در دوران پریودی

. این بیماری با علائمی مانند افسردگی، تنش، تغییرات شدید خلقی، عصبانیت و یا تحریک پذیری پایدار همراه است.
عدم رعایت بهداشت پریودی
در دوران عادت ماهانه نیاز است که بهداشت فردی را رعایت کنید.

موارد بهداشتی در دوران پرودی باید حتما رعایت شود.

ضرورت رعایت بهداشت در دوران قاعدگی بسیار زیاد است.

بهداشت نامناسب در دوران عادت ماهانه؛ یکی از مشکلات سلامتی در این دوران حساس است. از دست دادن خون و بافت در طول یک دوره می تواند باعث مشکلات باکتریایی شود. زمانی که محصولات بهداشتی مربوط به قاعدگی در دسترس افراد نباشد، از قبیل وسایل بهداشتی اولیه مانند آب تمیز و پد بهداشتی می تواند یک مشکل جدی برای سلامتی ایجاد کند. اصولی مانند استفاده از شورت های تمیز و نخ پنبه جزو مبناهای موارد بهداشت در پریودی است.

 

روند سیکل و دوران عادت ماهانه در خانم ها چند روز است!؟

علت بی نظمی و تاخیر در پریود و یا از دست دادن دوره در ۳ ماه متوالی، می تواند دلایل زیادی به غیر از بارداری داشته باشد. شایع ترین این علل می تواند از عدم تعادل هورمونی تا شرایط جدی پزشکی را شامل شود. اکثر خانم های که هنوز به سن یائسگی نرسیده اند، هر ۲۸ روز یک‌بار پریود می شوند. با این حال همانطور که در بالا گفتیم، یک سیکل قاعدگی سالم از هر ۲۱ تا ۳۵ روز متغیر است. اگر پریود شما در این محدوده قرار نمی گیرد، عادت ماهانه شما نامنظم می باشد‌. در این شرایط بهتر است با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

چرا دچار پریود نامنظم می شویم!؟!

چرخه قاعدگی معمولی در خانم ها بین ۲۱ تا ۳۵ روز در نظر گرفته می شود. عدم قاعدگی؛ امنوره (Amenorrhea) نامیده می شود. بانوانی که پریود خود را در سن ۱۵ سالگی شروع نکرده اند و دخترانی که سه یا چند قاعدگی متوالی را از دست داده اند، دچار امنوره می شوند.

پریود از دست رفته و یا پریود نامنظم به خاطر دلایل زیر اتفاق می افتد:
استرس باعث تغیرات هورمونی در دوران عادت ماهانه می شود!

استرس؛ می تواند باعث تغییرات هورمونی شده و برنامه ماهانه پریوی شما را تغییر دهد. ممکن است حتی بر قسمتی از مغز که مسئول تنظیم قاعدگی می باشد (هیپوتالاموس) تاثیر بگذارد. با گذشت زمان، استرس می تواند باعث بیماری و یا افزایش و کاهش ناگهانی وزن شده و در نتیجه چرخه عادت ماهانه شما را تحت تاثیر قرار داده و نامنظم کند.
استرس یکی از عوامل عقب افتادن قاعدگی است.
استرس می تواند چرخه عادت ماهانه شما را تحت تاثیر قرار داده و نامنظم کند.

درمان: تمرین تکنیک های آرام سازی و تغییر شیوه زندگی استرس را از بین می برد. ورزش کردن نیز برای درمان استرس و در نتیجه منظم کردن عادت ماهانه، کمک زیادی می کند. مراجعه به پزشک اعصاب را در مرحله آخر امتحان کنید. سعی کنید با روش های رایج و بسیار کارآمد مانند نفس عمیق کشیدن خود را آرام کنید. (زندگی زیباتر از آن است به ناراحتی سپری کنید. از خدا یاری بخواهید)

وزن کم بدن می تواند یکی از دلایل عقب افتادن عادت ماهانه در زنان باشد.

زنانی که مبتلا به اختلالات خوردن هستند مانند بی اشتهایی یا پرخوری عصبی؛ احتمالا قاعدگی از دسته رفته و یا تاخیر در پریودی را تجربه می کنند. وزن ۱۰ درصد کمتر از حد طبیعی قد شما، می تواند نحوه عملکرد بدن را تغیر داده و تخمک گذاری را متوقف کند. زنانی که ورزش های سنگین مثل ماراتن انجام می دهند، پریودهای خود را متوقف می کنند.

درمان نامنظمی پریودی به خاطر وزن کم کردن: افزایش وزن و درمان اختلال خوردن،چرخه پریود را به حالت عادی خود برمی گرداند.

چاقی یکی از دلایل نامنظمی عادت ماهانه

همانطور که وزن کم بدن می تواند منجر به تغییرات هورمونی شود، اضافه وزن نیز همینطور می باشد.

درمان اختلال در عادت ماهانه به خاطر چاقی : در صورتی که چاقی یکی از عوامل تاخیر و یا از دست دادن چند روزه متوالی پریود باشد، پزشک رژیم غذایی و برنامه ورزشی را تجویز می کند تا با درمان چاقی، عادت ماهانه منظم شود.

سندروم تخمدان پلی کیستیک به دلیل عدم تعادل هورمونی ایجاد می شود.

زنان دارای مشکل PCOS

زنانی که مشکل PCOS را دارند، هورمون مردانه آندروژن بیشتری در بدن تولید می کنند. در نتیجه به دلیل این عدم تعادل هورمونی، بر روی تخمدان ها کیست ایجاد می شود. این امر تخمک گذاری را نامنظم کرده و یا آن را به طور کامل متوقف نماید. به این شرایط به وجود آمده تنبلی تخمدان نیز گفته می شود که تخمک گذاری در بدن اتفاق نمی افتد. ممکن است در بعضی از ماه ها تخمک گذاری باشد. هورمون های دیگر مانند انسولین، می توانند از تعادل خارج شوند.

درمان : با وجود داشتن PCOS حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. احتمالا داروهای ضد بارداری و داروهای دیگر را برای تنظیم قاعدگی تجویز می نماید.

جلوگیری از بارداری می تواند باعث اختلال در عادت ماهانه شود!

قرص های ضد بارداری مانند ال دی LD، اچ دی HD و غیره دارای هورمون های استروژن و پروژسترون هستند. این هورمون ها مانع از بروز تخمک گذاری در بدن زنان می شود. شش ماه طول می کشد تا چرخه عادت ماهانه بعد از قطع کردن قرص ها مجددا ثابت شود.
بیماری های مزمن بر نظم پریودی تاثیر گذار است.
بیماری های مزمن بر چرخه قاعدگی زنان تاثیر گذار است.
دیابت کنترل نشده می تواند باعث نامنظم شدن پریود زنان شود.

برخی از بیماری ها از جمله دیابت و سلیاک، چرخه قاعدگی خانم ها را به هم می ریزند. تغییرات قند خون با اختلالات هورمونی مرتبط است. بنابراین حتی اگر این مورد نادر باشد، باید گفت که دیابت کنترل نشده می تواند باعث نامنظم شدن پریود زنان شود. بیماری سلیاک منجر به التهاب خواهد شد که می تواند باعث آسیب در روده کوچک شود.این امر می تواند از جذب مواد مواد مغذی به بدن شما جلوگیری نماید که در نتیجه باعث پریودهای از دست رفته و یا با تاخیر خواهد شد.

یائسگی زودرس

همانطور که گفتیم،بیشتر زنان در سنین ۴۵ تا ۵۲ سالگی یائسه می شوند. خانم هایی که در سن ۴۰ سالگی و یا زودتر علائم خود را نشان می دهند، یائسه زودرس هستند. این بدان معناست که میزان تخمک در آنها در حال کاهش می باشد. در نتیجه این افراد دچار بی نظمی و از دست دادن متوالی قاعدگی می شوند.
مشکلات تیروئید یکی از عوامل تاثیر گذار در اختلال پریودی است

غده تیروئید بیش از حد فعال و یا کم کار؛ می تواند علت تاخیر در عادت ماهانه زنان باشد. تیروئید متابولیسم بدن را تنظیم می کند، بنابراین سطح هورمون می تواند تحت تاثیر قرار گیرد. مشکلات تیروئید را می توانید با دارو مداوا کنید. بعد از درمان، پریود شما به احتمال زیاد به حالت اولیه خود برمی گردد.
بارداری باعث اختلال در قاعدگی می شود

زمانی که بارداری در بدن یک خانم اتفاق بیفتد، پریودی قطع می شود. بنابراین یکی از دلایل تاخیر قاعدگی و عدم پریود شدن؛ ممکن است بارداری باشد که با یک آزمایش خون مشخص می شود.
چگونه زودتر پریود شویم
روش های که باعث می شود زود از موعد عادت ماهانه شوید.

چگونه زودتر از موعد پریود شویم؟

ویتامین سی (Vitamin C)

که اسید اسکوربیک هم نامیده می شود؛ می تواند باعث پریودی در خانم ها شود. این ویتامین سطح استروژن را در بدن افزایش داده و مقدار پروژسترون را کاهش می دهد. این امر باعث انقباض رحم و شکستن پوشش داخلی رحم می شود که منجر به باز شدن خون ریزی و قاعدگی خواهد شد. مرکبات، توت ها، توت سیاه، کلم بروکلی، اسفناج، کلم بروکسل، فلفل قرمز و گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C هستند.
آناناس باعث می شود شما زودتر پریود شوید

آناناس (Pineapple)

منبع غنی از بروملین بوده و آنزیمی دارد که بر استروژن و سایر هورمون ها تاثیر می گذارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که بروملین به کاهش التهاب کمک می کند.
آناناس تایم قاعدگی را تسریع می بخشد.
زنجبیل؛ قاعدگی را تسریع می کند

زنجبیل (Ginger)؛

یک داروی سنتی برای القای پریود است که باعث انقباضات رحم می شود. ساده ترین راه مصرف آن، تهیه چای زنجبیل است. برای استفاده از این روش جلو انداختن عادت ماهانه؛ یک تکه تازه زنجبیل پوست کنده و برش خورده را در یک تابه آب به مدت پنج تا هفت دقیقه بجوشانید. قبل از نوشیدن چای آن را از صافی رد کنید و عسل یا شکر را به آن اضافه کنید.
زردچوبه یکی از عوامل جلو افتادن عادت ماهانه است

زردچوبه (Turmeric)

یکی دیگر از داروهای سنتی در تسریع زمان پریود شدن؛ زردچوبه (Turmeric) است که بر سطح استروژن و پروژسترون کارمی کند. روشهای زیادی برای استفاده از زردچوبه وجود دارد، می توانید آن را در ترشیجات، سبزیحات، غذا و غیره مصرف کنید.
آرامش! تاثیر زیادی در زمان رخ دادن قاعدگی دارد

استرس

می تواند علت تاخیر یا از دست دادن قاعدگی باشد. وقتی احساس استرس دارید، ممکن است هورمون هایی مانند کورتیزول یا آدرنالین ترشح کنید. آنها می توانند تولید هورمون های استروژن و پروژسترون را که برای حفظ چرخه پریودی منظم ضروری هستند را مهار کنند. پادزهر استرس، آرامش است.

در زیر چند راهکار برای از بین بردن استرس و ارتقا آرامش رای تنظیم زمان رخ دادن پریودی آورده ایم:

کاهش حجم کار
گذراندن وقت با دوستان و خانواده
ورزش کردن
مشغول شدن به یکی سرگرمی لذت بخش
استفاده از تکنیک های مدیتیشن و یا ذهن آگاهی

حمام گرم

دوش گرفتن با آب گرم باعث شل شدن ماهیچه های سفت و تسکین استرس ها می شود. اگر مقداری روغن معطر آرام بخش را به حمام اضافه کنید، اثر بیشتری خواهد داشت. همچنین می توانید از کمپرس آب گرم بهره بگیرید. برای مثال بطری آب گرم را بر روی رحم و شکم خود قرار داده تا خون رسانی به رحم شما راحت تر انجام شود. گرما فقط آرامش بخش نیست! بلکه خون رسانی در آن ناحیه را افزایش روی دهد. بنابراین چرخه عادت ماهانه را به آرامی سرعت می بخشد.
فعالیت جنسی یکی از عوامل مهم در زمان شروع قاعدگی است

فعالیت جنس

به پریود شدن خانم ها کمک می کند. ارگاسم؛ باعث گشاد شدن دهانه رحم می شود. این باعث ایجاد خلا شده که خون قاعدگی را به سمت پایین می کشد. رابطه جنسی منظم، همچنین می تواند استرس را کاهش داده و به ایجاد تعادل هورمونی سالم کمک کند.
اگر ورزشکار هستید، ورزش خود را کاهش دهید.

ورزش

بیش از حد می تواند باعث نامنظم شدن، تاخیر یا از دست دادن پریود شود. دوندگان، وزنه برداران و سایر ورزشکارانی که به صورت روزانه تمرین میکنند، ممکن است این مشکل را داشته باشند. زیرا ورزش زیاد میتواند سطح استروژن را کاهش دهد و باعث توقف قاعدگی در خانم ها شود.
مشکلات دوران قاعدگی چه چیزهایی هستند!؟

دوران عادت ماهانه، اغلب با علائم آزاردهنده ای آغاز خواهد شد. سندرم پیش از قاعدگی (PMS) شایع ترین مشکلی است که ممکن است با آن روبرو شوید که شامل علائمی مانند گرفتگی و خستگی است. این علائم معمولا با شروع قاعدگی و یا چند روز بعد از آن، از بین می روند. با این حال مشکلات دیگری مانند قاعدگی بیش از حد سنگین و یا سبک ممکن است رخ دهد.

مشکلات دوران قاعدگی هر فردی با فرد دیگر متفاوت است.

فراموش نکنید که چرخه پریودی طبیعی در یک خانم با یک زن دیگر متفاوت است. سیکلی که برای شما عادی است ممکن است برای شخص دیگری غیرطبیعی تلقی شود. مهم این است که با بدن خود هماهنگ باشید. یکی از مشکلات رایج پریودی، قاعدگی سنگین و شدید است. عادت ماهانه سنگین یا منوراژی (menorrhagia) ؛ باعث خونریزی بیش از حد طبیعی خواهد شد. ممکن است پریودی شما بیش از حد متوسط پنج تا هفت روز باشد. منوراژی ناشی از عدم تعادل در سطح هورمون های استروژن و پروژسترون است. دلایلی مانند بلوغ، عفونت های واژن، التهاب دهانه رحم، کم کاری غده تیروئید، تومورهای غیر سرطانی رحم (فیبروم رحم)، تغییر در رژیم غذایی و ورزش میتوانند باعث خونریزی شدید در دوران عادت ماهانه یک خانم باشند.
سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)؛ علائم و درمان

همانطور که در بالا گفتیم، مقدار بیش از حد تولید هورمون های مردانه در زنان باعث ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) در بانوان میشود. پی کو؛ باعث رشد موی زائد در صورت و بدن است.

قرص های ضد بارداری و داروهای دیابت؛ به رفع عدم تعادل هورمونی و بهبودی کمک می کنند. این سندروم مشکلی است که در سنین باروری ( بین ۱۵ تا ۴۵ سال ) ممکن است زنان را تحت تاثیر قرار دهد. بین ۲.۲ تا ۲۶.۷ درصد از زنان در این سن مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک می شوند. حدود ۷۰ درصد از زنان مبتلا به PCOS، تشخیص نداده بودند که این مشکل را دارند.
سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از عوامل نامنظمی پریودی در زنان است.

زنان مبتلا به pcoc کمتر از دیگر بانوان عادت ماهانه می شوند.

تخمدان ها هر ماه تخمک آزاد می کنند تا با اسپرم مردان بارور شوند. به این عمل تخمک گذاری می گویند. در غده هیپوفیز (LH) و هورمون FSH، هورمون های تحریک کننده فولیکول هستند که تخمک گذاری را کنترل میکنند. زنان مبتلا به این مشکل به دلیل افزایش سطح هورمون های مردانه، قاعدگی آنها مختل خواهد شد. به همین دلیل این زنان کمتر پریود می شوند. سندروم تخمدان پلی کیستیک شامل گروهی از علائم است که بر تخمدان ها و تخمک گذاری تاثیر می گذارد. PCOS باعث ایجاد این موارد در بدن زنان میشود:

علت PCOS چیست؟

پزشکان دقیقا نمی دانند چه چیزی باعث PCOS میشود. آنها معتقدند سطوح بالای هورمون های مردانه از تولید هورمون تخمدان و تولید تخمک به طور طبیعی جلوگیری مینماید. ژن، مقاومت به انسولین و التهاب با تولید بیش از حد آندروژن مرتبط هستند. بنابراین میتوان گفت ژن ها یکی از دلایل اصلی سندروم تخمدان پلی کیستیک هستند.
نیاز به پزشک متخصص در زمان اختلال قاعدگی

باید به پزشک زنان مراجعه کند. اولین قدم برای تشخیص مشکلات مربوط به عادت ماهانه؛ صحبت با پزشک متخصص زنان است.

علاوه بر معاینه فیزیکی، احتمالا پزشک معاینه لگن و رحم را انجام خواهد داد. زیرا معاینه لگن اجازه می دهد تا اندام های تناسلی شما را ارزیابی کرده و مشخص کند که واژن و یا دهانه رحم شما ملتهب است یا خیر.
برای تشخیص علت مشکلات عادت ماهانه حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

همچنین پزشک متخصص زنان، تست پاپ اسمیر (Pap smears) را انجام می دهد تا احتمال ابتلا به سرطان و یا سایر بیماریهای زمینه ای مشخص و درمان شود. اگر به علت تاخیر در پریودی، مشکوک به بارداری هستید ممکن است پزشک در حین ویزیت شما آزمایش خون و یا ادرار برای تشخیص بارداری شما تجویز کند.

سایر آزمایشاتی که برای تشخیص مشکلاتی پریودی استفاده می کنند !

بیوپسی آندومتر Endometrial biopsy (برای استخراج نمونه ای از پوشش داخلی رحم که می‌تواند برای تجزیه و تحلیل بیشتر استفاده شود)
هیستروکپی Hysteroscopy (یک دوربین کوچک در داخل رحم زن قرار می‌دهند تا به پزشک برای تشخیص هر گونه ناهنجاری های قاعدگی کمک کند)
سونوگرافی (تصویری از داخل رحم)

اگر علائم اشاره شده در زیر را دارید با پزشک زنان تماس بگیرید!

خونریزی شدید غیر معمول
تب
درد شدید و غیر طبیعی پریودی
تهوع و استفراق
خونریزی عادت ماهانه که بیش از 7 روز طول بکشد.
خونریزی بعد از اینکه یائسه شده آید و یک سال هیچ گونه قاعدگی نداشته اید.
زمانی که مشکوک به بارداری هستید.
هنگامی که سه دوره متوالی از دوره ماهانه را از دست می دهید.
پریود های شما قبل از ۴۵ سالگی متوقف شود.
زنانی که بعد از ۵۵ سالگی هنوز پریود می‌شوند.
خانم هایی که خونریزی بین دو دوره پریود را تجربه می کنند.
قاعدگی شما ناگهان تغییر و یا بسیار سنگین و نامنظم می‌شود.
خونریزی بعد از رابطه جنسی

سخن آخر

زنان و دختران به طور طبیعی و در یک روند عادی هر ماه پریود می‌شوند. این یک امر عادی است که در بدن تمام بانوان اتفاق می افتد. بنابراین باید هر خانمی در رابطه با این موضوع اطلاعات کافی داشته و درباره سیستم جنسی بدن خود و نحوه عملکرد آن در دوران عادت ماهانه آگاه باشد.

در این صورت این آگاهی ها، کمک زیادی به او در تشخیص بروز مشکلات احتمالی قاعدگی خواهد کرد. ما در این مقاله سعی کردیم تمام موارد لازم مربوط به عادت ماهانه را ذکر کرده و همچنین هر گونه بیماری و مشکلاتی که به این دوران می باشد را بیان کنیم. در نهایت شما در صورت مشاهده هر گونه مشکلی که در بالا به آنها اشاره شد به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا مسئله حل شود.
در دوران پریود خانم ها اکثرا از شورتکس استفاده می کنند. شما اتز گلپوش با خیال راحت می توانید انواع شورتکس، شورت، سوتین، ست لباس زیر، لباس خواب و بادی را خریداری کنید.

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.