پارچه جین
پارچه جین، محبوب ترین پارچه عصر حاضر
در گذشته پارچه جین را با رنگ نیلی، آبی میکردند؛ اما امروزه شیوه ی تولید این پارچه استفاده از نخ های آبی و نیلی در کنار نخ سفید رنگ در هنگام بافت آن است. بدین منظور نخ های آبی رنگ به عنوان تار در طول، و نخ های سفید رنگ به عنوان پود در عرض پارچه قرار میگیرد.
پارچه ی جین یکی از محبوب ترین پارچه های امروزه است. این پارچه با وجود رنگ و طرح ابر و بادی ای که دارد مستحکم و مقاوم است. نوع بافت آن جناغی و یا دوتایی است به صورتی که الیاف پود به زیر دو یا چند تار میروند. با وجود چنین ساختاری، پاره ی جین به راحتی با طرح اُریبی که در سطح پشتی خود دارد شناخته میشود. این مشخصه کمک میکند تا جین را از پارچه ی اردک پنبه ای تشخیص دهند
*خرید انواع لباس زیر زنانه در جنس های متنوع از جمله شورت، سوتین، بیکینی، گن و کاستوم در گلپوش *
جین چگونه بافته میشود؟
الیاف سازنده ی جین به طرز محکمی از قبل به هم تابیده میشوند تا دوام پارچه ی بافته شده از آنها بیشتر شود. با این حال این فرایند پیچش رنگرزی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد به علت پیچیدگی زیاد این نخ ها در زمان رنگرزی سطح خارجی آنها برخلاف سطح داخلیشان رنگ میگیرد؛ به همین دلیل است که سطح خارجی جین آبی تیره و سطح داخلی آن اغلب روشن تر است. قابل ذکر است استفاده ی زیاد باعث میشود رنگ پارچه کمرنگ گردد.
جین به طور مرسوم خالص از نخ پنبه بافته میشده است اما امروزه تولید کنندگانی یافت میشوند که در کنار الیاف پنبه از پلی استر نیز استفاده میکنند که باعث میشود جین در مقایسه با دیگر پارچه های بافته شده از پنبه ی خالص مقاومت بیشتری در برابر آب رفتگی و یا چروک شدن داشته باشد. به علاوه ممکن است از الیاف مصنوعی لیکرا برای افزایش خاصیت ارتجاعی پارچه نیز استفاده شود.
بمنظور ایجاد تضاد رنگی و کنتراست بیشتر جین را سنگ شویی میکنند که با چرخاندن سنگ و پارچه در جهات مشخص به روی هم به صورت فیزیکی این تغییر ایجاد میشود. رنگ نهایی پارچه بسته به زمان این فرایند متفاوت است. اسید شویی روش دیگری است که به جین طرحی قدیمی و کلاسیک میدهد؛ در این روش با استفاده از سنگ پا و آنزیم سلولز رنگ پریدگی طبیعی ای ایجاد میکنند. اصطلاح “Tate-Ochi ” به قسمت های رنگ و رو رفته و سفید رنگ بر روی شلوار جین اطلاق میشود.
پارچه ی جین انواع گوناگون زیادی دارد. دو مورد از معمول ترین آنها جین خشک ( Dry ) و جین لبه دار ( Selvedge ) هستند. پارچه های جین خشک بعد از رنگ شدن دیگر شسته نمیشوند و با استفاده به مرور زمان رنگ میبازند. لبه در پارچههای جین لبهدار یک نوار باریک رنگی با بافت محکم میباشد که در دو سمت پارچه وجود دارد و به این صورت از ریش شدن و باز شدن پارچه جلوگیری میکند. این پارچه به صورت خام و شسته نشده به فروش میرد. همچنین به علت بیشتر بودن استحکام آن از گونه های به نسبت گران قیمت تر جین است.
دیدگاهی ثبت نشده است